Här finns all information om teaterföreställningen
"Vännerna i Kungaskogen".
, Vännerna i Kungaskogen teater 2018
VIKTIG INFORMATION TILL ALLA FÖRSKOLOR/SKOLOR SOM SKA GÅ PÅ BIOTEATER,
BIOTEATER KUNGASKOGEN. GÖR EGEN VISNING!,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
TURNÉPLAN BIOTEATER KUNGASKOGEN VÅREN 2018,
TURNÉPLAN BIOTEATER KUNGASKOGEN HÖSTEN 2018,

VIKTIG INFORMATION TILL ALLA FÖRSKOLOR/SKOLOR SOM SKA GÅ PÅ BIOTEATER

VIKTIG INFORMATION OM KUNGASKOGEN BIOTEATER TILL FÖRSKOLA/SKOLA SOM SKA GÅ PÅ BIOTEATER. Läs igenom! Senast version april 2018.

Hej,

Välkomna på bioteater! Vi hoppas alla små och stora ska få en trevlig bioteaterdag.

Föreställningarna börjar prick på utsatt klockslag. Längden på föreställningen är ca 50 minuter. Håll fram gruppbiljetten när Ni kommer och säg bara förskolans namn till den som tar emot. Vi kan inte återlösa eller kreditera några biljetter. Det kommer många förskolor men vi kommer att göra det så smidigt som möjligt för Er att komma in och komma ut. (Bioteater är en filmad teater som visas på bioduk med teaterkänsla). Det är inte numrerade platser men det brukar gå bra att ni själva väljer platser. Ni som har barnvagnar med fråga personalen var de ska placeras.

Kolla alltid datumet på biljetten.

Förberedelser: Sjung gärna Vännervisan och Vicka vicka innan föreställningarna. (Här är alla visorna som sjungs i föreställningen: Vännervisan (del), Egenskapsrapp, Vännervisan (del), Ingen vill leka med mig, Kärleksvisan, Gyllene regeln, Vicka vicka, Kojanskoj, Räknemagi, Vicka vicka, Vännervisan hela
Varför inte planera för morotstårta och kalas när ni kommer från bio och fira att kojan är klar?
Alla sångerna finns på en separat CD skiva Bioteater Kungaskogen sånger.

Material till Kungaskogen: ”Vännerna i Kungaskogen bygger en koja” och ”Vännerna i Kungaskogen går på utflykt”. I alla accesser finns massor av arbetsmaterial med värdergrunder, kompisar, djur, natur, svenska, matte, rim, fingerramsor, bildmaterial, massor av övningar som tränar räkna och läsa.

Nytt extramaterial i Kungaskogen ACCESS: Vi går på Bio. Ett arbetsmaterial som direkt ansluter till upplevelsen att ha gått på bio och sett Vännerna i Kungaskogen. Du har väl en uppdaterat Accessen? Om inte ring ILKA eller mejla. Det finns också en ny CD skiva med alla sånger som sjungs på bioteatern som säljs extra förmånligt med Access till Kungaskogen. Uppdatera accessen med ny CD skiva för endast 499 kr ex moms (gäller alla som besökt Bioteatern våren 2015).

OBS Det inte tillåtet att filma, göra ljudupptagning eller fotografera under föreställningen! Alla mobiler måste vara stängda under föreställningen. Bokade biljetter återlöses inte och kan bara användas till den föreställning, plats och lokal som de är bokade för.

Bioteater är en avfilmad teater och denna föreställning visades för utsålda hus live på Palladium i Malmö där den också filmades. Bioteatern Kungaskogen har gjort succé i hela Sverige och har snart setts av över 70 000 barn.

Alla biljetter och fakturor skickas ut med B post senast 14 dagar innan föreställningen från ILKA. Med fakturan följer också en gruppbiljett med en rabattcheck som Ni sen kan använda för köp hos ILKA efter föreställningen. I de fall där annan fakturaadress angetts har fakturan skickats separat till angiven fakturaadress.

Vi tycker dialogen vänskap, samarbete och att vara en bra vän är viktiga ämnen att hela tiden återknyta till. Tala gärna om för föräldrar vad barnen ska göra och det budskap Kungaskogen står för. Planera bioaktiviten med andra aktiviteter. Använd access till Kungaskogen.

Empati, samarbete och respekt för andra är viktigt att stärka. Vi vill att alla ska ha en chans att ta del av budskapet "att vara schysst och en bra kompis". Vi upplever att vår omvärld tyvärr innehåller för mycket våldsrelaterad problematik och att detta tränger ned i åldrarna. Många unga begår allvarliga kränkningar både fysiskt, psykiskt och på nätet. Alla vill leva i ett samhälle där vi gemensamt kan verka med respekt för andra och samarbeta. Därför är denna bioteater så viktig! Det är i de lägre åldrarna viktiga värderingar grundas.

Orientera Er om var nödutgångarna i biolokalen finns om dessa skulle behöva användas. Blockera inga gångar i lokalen med vagnar eller extrastolar.
Ansvaret för lokalen har biografen och dess personal.

TIPS FÖR KLÄDER: Ta med en eller två sopsäckar. Bra och praktiskt att samla barnens ytterkläder i. Det kommer mycket folk och då är det ju bra att veta vad just min grupps kläder finns.

Forje majeur
Vi kan inte ta ansvar för omständigheter som skulle göra att Ni inte kan komma
eller andra saker som skulle kunna påverka föreställningen. Vi utgår alltid ifrån att allt blir som vi planerat.

Ni som specialbeställer bussar kolla någon dag innan så att bussen verkligen kommer. Om något händer då Ni är på väg till föreställningen ring ILKA 040 120012 så vi kan ha kontakt med Biografen.

Arrangör är ILKA och Wasa barnteater (ILKA tel 040-120012).

Läs gärna denna information på nätet igen ifall vi lägger till något nytt innan föreställningarna.

Välkomna till bioteatern "Vännerna i Kungaskogen" som vi hoppas Ni ska ha mycket glädje av. Sprid gärna information om bioteatern till andra skolor/förskolor/kommuner/arrangörer.

Med vänlig hälsning
ILKA

PS Gilla på Kungaskogen bioteater på Facebook Sökord: Kungaskogen bioteater

Länkar:
http://www.ilka.se/vannerna
https://www.youtube.com/watch?v=5HDUwImaUkU
http://www.mynewsdesk.com/se/pressreleases/bioteater-kungaskogen-foer-barn-goer-succe-1062067

http://m.hn.se/Default.aspx?pageid=1125&parentid=0&link=1.3863533

http://www.hd.se/lokalt/helsingborg/2015/04/15/van-kan-man-alltid-vara/

http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.3867102-snick-och-snack-pratar-vanskap-med-barnen